Tuin en keramiek

Welkom op de website van Rita ten Broeke

TUIN EN KERAMIEK

Ik ben Rita ten Broeke en woon op een mooie locatie aan de voet van de Lemelerberg. Midden in de natuur dus. Deze natuur is een bron van inspiratie. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Dit in combinatie met mijn passie voor klei zorgen voor een mooie invulling van mijn vrije tijd.

Onze tuin is een bostuin met zure grond. De beplanting hebben we hieraan aangepast. We vinden het belangrijk dat er het hele jaar door iets bloeit en dat bladvormen en groentinten goed combineren. Daarnaast is de tuin een broedplaats voor veel vogels, waaronder roodborstjes, winterkoninkjes en boomklevers. Ook zien we regelmatig eekhoorntjes en egels.

Wat het werken met klei betreft gaat mijn voorkeur uit naar het handvormen van beelden, sculpturen, potten en schalen. Bij de beelden en sculpturen ga ik uit van een gevoel of gedachte. De potten en schalen hebben veelal een organische vorm en worden afgewerkt met een zaagselstook, pittfire of glazuur.

In september en januari geef ik de mogelijkheid om in 8 woensdag- ochtenden of avonden je eigen beelden en potten te maken. Ook een workshop van 1 dagdeel met een eigen groepje behoort tot de mogelijkheden. Klik voor meer info op de button cursus/workshop bovenaan de pagina